Heerhugowaard januari 2021 – Ook dit jaar is ons bedrijf weer gecertificeerd met een BRC AA status!

BRCGS voorheen BRC, staat voor British Retail Consortium Global Standards. De BRC-standaard voor voedselveiligheid bepaalt aan welke eisen organisaties die levensmiddelen produceren moeten voldoen omtrent voedselveiligheid en kwaliteit.

BRC Food - Van Voorst ConsultDe norm bestaat uit 9 hoofdstukken met eisen voor de volgende aandachtsgebieden:

  • Management van de organisatie (organisatiestructuur, functiebeschrijvingen, overleg)
  • HACCP voedselveiligheidsplan en kwetsbaarheidsanalyse (fraude- en integriteitsbeheersing, beveiliging)
  • Kwaliteitsmanagementsysteem (handboekbeheer, interne audits, corrigerende maatregelen, traceerbaarheid)
  • Bedrijfsruimten (afhankelijk van de kwetsbaarheid van product en proces zijn deze eisen streng of minder streng)
  • Beheersing van producten (grondstoffen, halffabricaten, eindproducten, verpakkingen, voedselveiligheidsrisico’s, allergenen, GMO, claims, labeling)
  • Beheersing van processen (onderhoud, kalibratie)
  • Beheersing van personeel (training, hygiëneregels)
  • Eisen met betrekking tot High RIsk, High Care and Ambient High Care ruimtes
  • Vereisten voor handelsproducten

We zijn verheugd dat we de bijna hoogste graad van certificering wederom toegewezen hebben gekregen.

Team Lagosse Chocolade