Geschiedenis

In 1989 is Lagosse Chocolade opgericht door Leo van der Maale.

Als vertegenwoordiger van bakkerijgrondstoffen ontdekte hij een groeiende behoefte aan een luxe assortiment handwerkpralines en startte een chocolaterie om in deze behoefte te voorzien. Vanzelfsprekend was zijn eerste doelgroep de Patisserie welke dit assortiment graag verkocht als “eigen fabricaat”.

Al snel na de start werd het assortiment verder uitgebreid met een productieafdeling “chocolade-geschenkartikelen” en een kokerij voor de productie van slagroomborstplaat van banketbakkerskwaliteit. Innovatief en consumentgericht denken resulteerde in een nieuw concept “Premium Pralines” en werd in 2003 aan het assortiment toegevoegd. Dit moet er voor zorgdragen om de aansluiting bij de nieuwste consumententrends niet te verliezen. Vanaf 2004 is Lagosse Chocolade zich steeds meer gaan specialiseren in het bedrukken van chocolade. Zo kan zij inspelen op diverse markten met gepersonaliseerde producten. Lagosse Chocolade probeert zich door haar flexibele houding altijd als een verlengstuk  te fungeren voor haar klanten. Sinds 2015 is ook schoonzoon Rudy Haringhuizen aan boord en wordt er momenteel druk gewerkt aan de continuïteit van het bedrijf. Middels uitbreiding op de huidige locatie probeert het bedrijf zich op zo´n manier in te richten dat het belangrijkste aspect ´flexibiliteit´ ook kan blijven bestaan voor nu maar ook voor de toekomst.